Een greep uit onze succesverhalen:

Sinds de oprichting van het ICT & Media platform in maart 2014 hebben wij reeds tientallen succesvolle plaatsingen gerealiseerd. Wij richten ons niet alleen op het plaatsen van reguliere kanidiaten maar bieden stagiaires een helpende hand in de zoektocht naar een ideale stage. Enkele enthousiaste kandidaten vertellen over hun ervaringen met het platform. 


Philip Raymaker gaat stage lopen bij de Verbeeten Challenge – oktober 2016

Philip is 3e jaars student Commerciële Economie op de Fontys Hogeschool in Tilburg. Als stagiaire maakt hij de volgende editie van de Verbeeten Challenge mogelijk. Hij gaat zich bezighouden met de organisatie van het event en communiceert de hele dag door met verschillende mensen.

Tijdens de challenge worden mensen uitgedaagd om 1000 kilometer af te leggen binnen één dag. Zij doen dit natuurlijk niet alleen. De leukste manier is om een team op te richten, maar individueel deelnemen kan ook. Zij gaan deze uitdaging aan door te wandelen, fietsen, skeeleren, hardlopen of wielrennen voor het goede doel. Voorgaande jaren deden enthousiaste deelnemers van alle leeftijden mee. In 2015 werd €54.000 bijeengebracht dat volledig is besteed aan kankerbestrijding in deze omgeving. Samen zijn we sterker!

Wij wensen Philip veel succes met de organisatie van dit mooie event!Ruben Scholte loopt stage bij de Verbeeten Challenge - september 2016

Ruben studeert commerciële economie IEMES aan Fontys Hogeschool  te Tilburg. In september gaan lopen bij de Verbeeten Challenge. 

Ruben;
"Het vinden van geschikte stage had ik echter onderschat en was er eigenlijk te laat mee begonnen, na mijn laatste tentamens in de vakantie pas. Ik solliciteerde daarom hier en daar bij verschillende bedrijven, zelfs als de stage mij niet heel erg aansprak. Via de vacaturebank van Fontys kwam ik een advertentie tegen van het ICT & Media Platform over een leuke stage. Het ICT & Media Platform zorgt er als het ware voor dat je op gesprek kan komen bij bedrijven die een vacature open hebben staan. Al gauw stuurde ik een mailtje dat ik geïnteresseerd was en er werd binnen een uur vriendelijk op gereageerd. Binnen een week kon ik op gesprek bij de directeur van resourcing & talentmanagement bij Indicia, het gesprek verliep soepel, beide partijen waren erg enthousiast en wilden zo snel mogelijk een overeenkomst tot stand brengen. Ik had via Indicia een stage bij de Verbeeten Challenge en het social team van Indicia. Een leuke stage waar ik erg tevreden over was (en nog steeds ben). Het fijne aan de bemiddeling van ICT&Media platform is dat ze erg betrokken blijven tijdens het sollicitatieproces en oprecht benieuwd zijn of je stage bevalt, ook wordt er op je mailtjes meestal binnen no-time gereageerd, soms zelfs buiten de gebruikelijke werkuren.

Momenteel leer ik veel over online marketing, evenementen organiseren en alles wat daarbij komt kijken. In mijn geval biedt een stageplek via het ICT & Media Platform dus nuttigheid en kwaliteit aan. De belangrijkste tip die ik mee kan geven is om op tijd te beginnen met het vinden van een stageplek (of baan), het is daarom ook belangrijk om te netwerken zodat er zoveel mogelijk kansen op je pad komen. De eerste twee maanden zijn voorbij gevlogen en ik ga de komende drie maanden ook met enthousiasme tegemoet". 


Noud de Brouwer is gestart bij NoFoodWaster – september 2016

Noud werkt aan de backend van www.NoFoodWasted.com. NoFoodWasted is een platform tegen voedsel verspilling. Supermarkten en consumenten worden met elkaar in contact gebracht om samen iets te doen tegen voedselverspilling. Dit doen ze vooral met de Afgeprijsd app.

Noud ontwikkelt een volledig nieuwe backend waarmee ze dadelijk nog beter de supermarkten en consumenten aan elkaar kunnen verbinden.

Maar waar bijvoorbeeld ook de 40.000 + producten van de supermarkten in komen te staan. Aan deze backend worden dadelijk de apps, beacons en narrowcasting gekoppeld, zodat ze allerlei technische middelen in kunnen zetten om de supermarkt en consument kunnen helpen om minder voedsel te verspillen.

Wij wensen Noud heel veel succes met zijn nieuwe baan!Verschillende maatjes geholpen aan werk – vanaf april 2016

In samenwerking met de gemeente Tilburg en UWV organiseert ICT & Media platform het ICT-Maatjesproject. In het maatjesproject bieden ondernemers, bestuurders en managers begeleiding aan een uitkeringsgerechtigde werkzoekende. Daarbij kun je denken aan het aanmoedigen, stimuleren, spiegelen, feedback geven, maar ook hulp bieden bij het opstellen van een CV, het zoeken van een baan, het voorbereiden van een sollicitatiegesprek enzovoort.

Er zijn op dit moment drie maatjes aan het werk. Een vierde heeft bij ACES direct de kans gekregen om zijn PHP kennis bij te spijkeren en ontvangt na goed afronden hiervoor zijn certificaat! Een vijfde gaat op korte termijn starten met een scholingstraject voor Softwaretester. De zesde heeft voor zichzelf inzichtelijk gekregen wat hij wil en gaat met zijn coach aan de slag! Allemaal positieve ontwikkelingen!Monique Chambon start bij MetMeer – Mei 2016

Monique Chambon is gestart bij MetMeer als administratief financieel medewerker.

Monique gaat zich bezighouden met verwerking van alle inkomende en uitgaande facturen, klaarzetten van betalingen, verwerken van bankmutaties, debiteurenbeheer (zowel per mail als telefonisch) en bijwerken rolling forecast cijfers.

Succes met je baan Monique!


Mark van Lintel start bij Pondres - December 2015

Beste toekomstige ICT-ers. Er zijn vast veel mensen die binnen hun bedrijf langs de IT-afdeling lopen en denken; dat is misschien ook wel iets voor mij?! Maar hoe kom ik daar?!. Zeker als je net als ik al bijna 20 jaar wat anders hebt gedaan.

Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Mark van Lintel en ik was chef-kok in Kopenhagen ,Denemarken. Dat is dus heel wat anders dan informatica. Toch was ik vaak bezig met computers. Ja ook zeker spelletjes en multimedia, maar ik heb bijvoorbeeld ook voor mijn toenmalige werk een geautomatiseerde voedsel-kost-calculatie gemaakt en een vergelijkbare spreadsheet voor mijn personeels-uren en planning. Beiden waren erg effectief in het doel om de kosten en opbrengsten in kaart te brengen.

Toen ik merkte dat me dat wel goed afging en het ook erg leuk vond, ben ik toch maar eens gaan rondvragen. Ik heb het geluk dat een aantal van mijn vrienden ook in de ICT-industrie werkzaam is,  en dus ben ik met hen een gesprek aangegaan over de mogelijkheden. Hoe meer ik hoorde, hoe enthousiaster ik werd. Dus heb ik de knoop doorgehakt en heb me ingeschreven bij Avans Hogeschool in Breda.

Het eerste semester vloog voorbij. En ik was haast vergeten dat ik ook werk nodig heb naast mijn deeltijdopleiding. Na een aantal sollicitaties bleek dat het best lastig is om aan de slag te kunnen zonder opleiding of ervaring. Gelukkig had het 'ICT & Media platform' de perfecte oplossing voor mij. Een bedrijf dat op zoek is naar IT-solutions mét een interne opleiding.

Zo kwam ik dus bij Pondres terecht. Een bedrijf met een vooruitstrevende mentaliteit, fijne collega's en managers en een mooi product. Ik ben erg dankbaar voor de kans die mij gegeven is en hoop op een lange en prettige samenwerking.Ik moet eerlijk bekennen dat het niet makkelijk is om tegelijkertijd met werk en met school zo intensief bezig te zijn, maar aan de andere kant ben ik al lange tijd niet meer met zoveel plezier naar mijn werk en school gegaan. En met de ondersteuning van Pondres, ICT & Media Platform en Avans Hogeschool weet ik zeker dat ik een mooie toekomst tegemoet ga.

 


Merel Huijben start bij Indicia - Juni 2015

Beste allen, mijn naam is Merel Huijben en ik ben op dit moment bezig met een deeltijd studie HBO informatica op het AVANS, en reis dus vanuit Made vrolijk iedere donderdag richting Breda. Voordat ik aan deze opleiding ben begonnen, heb ik eerder een bachelor in de biologie afgerond. Er zijn voor mij dan ook een hoop nieuwe ervaringen langsgekomen in een geheel andere sector dan dat ik gewend was. Gelukkig pas ik toch prima in de IT, en ben ik zeker van plan om hierin verder te gaan.

Het is dus een jaar van SQL, HTML, UML en PHP geweest, maar daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om ervaring in de praktijk op te doen en dus ben ik op zoek ben gegaan naar een leuke stage. Via mijn leraar Maurice van Haperen ben ik bij het ICT platform terecht gekomen, en zo ben ik uiteindelijk bij Indicia terecht gekomen, waar ze nog op zoek waren naar een stagiaire voor de servicedesk; een afdeling die helemaal bij me past. Maar het werd nog spannender daarna, er is namelijk ook de mogelijkheid dat ik na zes maanden stage lopen in aanmerking zou komen voor een vastere positie! Helemaal goed dus, zo met een frisse blik de toekomst in.


Rob aan de slag bij ZorgMatch - Juni 2015

Hallo, ik ben Rob, woonachtig in Tilburg (Oud-Noord) en ik heb de laatste 13 jaar als officier bij de Koninklijke Luchtmacht gewerkt. Rond 1999 ben ik begonnen met programmeren, eerst in HTML en daarna PHP zoals een hoop hun instap maken. De website van onze online text-based strategy game alliance was toen hyper-modern in PHP object-georiënteerde code geschreven, mede dankzij een aantal internationale codes van wie ik het in eerste instantie leerde.

Na een korte intermezzo weer opgepikt wat programmeren tijdens kleine projecten, via VBA in MS Access bij VB terecht gekomen en later, zo rond het einde van het eerste decennium van deze eeuw, nog eens naar C# verhuisd. Later heb ik de overstap naar Linux gemaakt en ben viaDebian/Ruby/Bash als redelijk snel bij mijn huidige 'liefde' uitgekomen (ArchLinux/Clojure/Node.js). Recentelijk heb ik ook nog een aantal maanden intensief met Magento gewerkt, al was dit een beetje tegen wil en dank. Toen kwam ik, via een kennis, met het ICT Platform Midden-Brabant in aanraking. Via hen ben ik in contact gekomen met I4C-connect, en na een leuke kennismaking en goed gesprek, gevraagd of ik daar wilde komen werken. Uiteraard heb ik ja gezegd en, sinds kort, mag ik er een bijdrage gaan leveren aan een tweetal projecten: ZorgMatch (.NET) en SevenMatches (Node.js/MongoDB). Ik kijk er met veel plezier naar uit!


Brian gestart bij I4C-Connect - September 2015

Even voorstellen: mijn naam is Brian de Liefde. Geboren en getogen in Breda en ik ben 21 jaar jong. Ik ben als ijverige student nog volop bezig met de opleiding Informatica aan de Hogeschool Avans. Op het moment zit ik in mijn 3de jaar van mijn opleiding en loop ik stage bij I4C-Connect. Mijn hobby’s zijn veel muziek luisteren, op stap gaan met vrienden, avondje gamen, marathons van series en films kijken en ik ben zeer fanatiek in mijn sport volleybal.  

Veel vrienden en familie kennen mij als een jonge gozer die een fantastische brede kennis heeft over ICT. Ik ben elke dag wel bezig met computers en ik ben ook zeer goed ermee. Het leukste in dit vakgebied vind ik het ontwikkelen en uitleggen van nieuwe ideeën of projecten. Hierbij kan je denken aan het maken van een nieuwe methodiek voor middelbare scholen om te werken met tablets of het uitleggen van een nieuwe webpagina over de functionaliteiten. Mijn sterkste punt is toch wel de vertaalslag maken tussen mensen met verschillende niveaus van kennis op het gebied van ICT.

Zoals ik al zei, loop ik stage bij I4C-connect. Hier ben ik werkzaam in verschillende rollen. Zo mag ik het web platform van SevenMatches stylen en testen op functionaliteiten. Het leren programmeren en werken met Jade en Javascript is ook zeker een leuke uitdaging daarbij. Verder het bouwen van prototypes met behulp van een prototype tool geven mij de mogelijkheid te laten zien hoe goed ik mijn ideeën kan uitwerken. Hoe dit op de beste manier kan gebeuren ga ik onderzoeken en breng ik verslag voor SevenMatches.

Het ICT & Media platform heeft mij geholpen bij het vinden van deze stageplaats. Indica verwees mij door naar dit platform omdat ze helaas geen stageplaatsen beschikbaar meer hadden voor deze periode. Ik ben bij het platform zeer goed geholpen en heb op de valreep deze stageplaats kunnen bemachtigen waardoor ik nu mijn studie zonder verdere problemen kan voortzetten


Paul Schuurmans start bij ZorgMatch - Mei 2015

Hallo, mijn naam is Paul Schuurmans. Na een periode van 15 jaar te hebben gewerkt voor een detacheringsbureau als Oracle Database ontwikkelaar kwam daaraan vrij abrupt een einde door een faillissement. Ik had toen niet kunnen vermoeden dat ik nog 3 jaar nodig zou hebben om weer aan het werk te komen, maar uiteindelijk is het toch gelukt met de hulp van de gemeente Tilburg,  Instituut Broers MBO College waar ik momenteel mijn opleiding volg en ICT & Media Platform.

Ik ben sinds 2 weken werkzaam als functioneel tester bij ZorgMatch. Het werken in een team heb ik erg gemist en ik ben erg blij dat ik mijn ICT-ervaring weer nuttig kan gebruiken. En deze keer zelfs in mijn woonplaats Tilburg, dus geen lange reistijden door files. Mijn dochtertje van 6 jaar vind het ook leuk dat papa haar elke dag naar school kan brengen,  en ik geniet ervan dat ik daarna gelijk door kan fietsen kan naar mijn nieuwe werkgever.