Netwerkbijeenkomsten; De nieuwe manier van recruiten?

Dinsdagmiddag 24 mei '16 vond de eerste bijeenkomst van het ICT-Maatjesproject plaats, met coaches én maatjes. Het doel van deze bijeenkomst; het uitwisselen van ervaring en kennis. 

Al snel kwam naar voren dat het lastig is voor sollicitanten, in de ICT branche, om direct bij de juiste persoon aan tafel te komen van het bedrijf waarvoor je solliciteert. Vaak verloopt de werving en selectie van kandidaten via een derde partij. De kandidaten worden vooral geselecteerd op diploma's en kennis en minder op persoonlijkheid.

De bedrijven die gisteren aanwezig waren - ROC, ACES Direct, Indicia en I4c-Connect - gaven allen aan dat een mensenmatch voor hen, in de meeste gevallen, belangrijker is dan de competenties en diploma’s. Dit neemt natuurlijk niet weg dat de basiskennis aanwezig moet zijn. 

Samen met alle coaches en maatjes gaan wij op zoek naar een duurzame oplossing voor recruitment. Netwerkbijeenkomsten/events lijken ons een goed middel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en op deze wijze vacatures in te vullen. Bedrijven hebben rustig de tijd om kandidaten te scouten, zien meteen of er een klik is, kandidaten voelen zich meer op hun gemak en er is direct contact tussen de juiste personen.

Samen, met de groep van het ICT-Maatjesproject, gaan wij deze netwerkbijeenkomsten/events uitwerken en wellicht na de zomervakantie organiseren. 

Deelt u deze manier van denken en denkt u een bijdrage te kunnen leveren in deze netwerkbijeenkomsten? Neem dan contact met ons op!